Reacties

Hieronder een greep uit de reacties van mensen die een cursus of workshop volgden op het gebied van Ascension. Het beoefenen van Ascension meditatie heet 'ascenden'. 

 

"Ik had niet gedacht dat Ascension me zo snel zoveel zou brengen. Ik heb nog nooit iets gezien dat sneller werkt."

 

"Niemand lachte ooit echt om mijn humor. Sinds ik ascend, ben ik een van de grappenmakers op mijn werk. Mijn timing lijkt wel beter."

 

"Als ik de dag begin met ascenden, verloopt alles veel soepeler. Ik ben purser aan boord van KLM. Ik merk echt verschil tijdens de vlucht. Er is minder stress en ruis. Ook de passagiers zijn rustiger. Zelfs als ik om 3 uur 's ochtends uit bed moet om een vroege vlucht te begeleiden, neem ik de tijd om eerst te ascenden. Het verschil is zo duidelijk merkbaar dat ik hier met gemak eerder voor opsta."

 

"Ik ben een echte bèta, dus ik was een beetje sceptisch, maar hier kan ik wel wat mee!"

 

"Ik had een lastig gesprek met mijn leidinggevende waarbij ik normaal gesproken geïrriteerd zou raken. Nu bleef ik kalm en triggerde ik niet."

 

"Ik was altijd erg zenuwachtig voor tentamens op school. Sinds ik ascend heb ik geen last meer van faalangst en maak ik mijn tentamens goed. Haha, tenzij ik niet geleerd heb natuurlijk...."

 

"Wow, ik wist niet dat er zoveel plezier te ervaren was in een gewoon moment. Ascension maakt me veel alerter, waardoor ik dit ineens zie. Dankjewel!"

 

En hieronder het verhaal van Ellen Tromborg, een vrouw die haar ervaring met Ascension deelt:

hiranya newIk heb veel zenuwslopende dingen gedaan in mijn leven, en ja - mijn zenuwen waren soms echt gesloopt! Als klassiek musicus, en nu als operaregisseur, moest ik op mijn best presteren, ten overstaan van een heleboel mensen, met slechts een kans om het goed te doen.

Soms was ik een succes en soms een ramp en mijn geluk was afhankelijk van het uitkomen van de eerste optie. Ik deed dit door uren en uren voor te bereiden, het tot in perfectie te plannen, ervoor te zorgen dat ik het in mijn slaap kon doen. Daarna bad ik voor magische inspiratie. Wonder boven wonder, kwam die vaak, maar het was een uitputtende manier van leven, en ondanks mijn successen, raasde een onbewuste angst om te falen door mijn hoofd. Nu, nadat ik de stilte binnenin mij heb leren kennen, heb ik m'n manier van werken compleet veranderd.

In dezelfde periode dat ik de advanced Ascension cursus volgde bij de Ishaya's, rondde ik mijn opleiding als een operaregisseur af, het was een droom die uitkwam. De taak van de regisseur is complex. Zij beslist of de opera in een sombere kelder van 300 jaar oud gaat plaats vinden , in een modern kantoorgebouw, of in een Frans bordeel uit de jaren twintig. Het is haar taak om te weten of het personage liegt of de waarheid vertelt, of dat hij heimelijk verliefd is op zijn tante, en het is de taak van de regisseur om iedereen te inspireren zich om op een zo goed mogelijke manier uit te drukken.

Als zeer nieuwe operaregisseur organiseerde ik een opera voor schoolkinderen. Op dat moment, had ik een vrij stabiele ervaring van innerlijke vrede ontwikkeld, en net voordat we begonnen met de repetities, had ik een 6-weekse Ascension retraite gevolgd en ervaren dat ik voor deze vrede kon kiezen op elk moment. Dus ging ik terug naar de opera met de bedoeling om mijn werk te doen vanuit deze ervaring.

Het was een magische ervaring. Ik was kalm, in de flow, spontaan en ik beheerste de situatie. De wisselwerking met de zangers was iets heel nieuws, ik was aanwezig om te ontvangen wat mij werd gegeven in het moment. We hadden zo veel plezier samen! En wat het meest verbazingwekkende was dat dit werd gedaan zonder planning. Ik zeg niet dat ik niet voorbereid was, ik had uiteindelijk zelf het stuk samengesteld, maar niet elk klein detail was gepland. Ik was niet, zoals altijd, vooruit aan het plannen in mijn hoofd zoals ik gewend was, altijd voorbereiden voor wat ik de komende vijf minuten ging doen. Ik was aanwezig. Het was geweldig. Als ik opeens niet meer wist wat ik moest doen, nam ik vijf seconden om me naar binnen te richten en daar was het - een heel nieuw idee.

Af en toe kwam de oude gewoonte van controle weer om de hoek kijken. Ik hield nog steeds aan een paar van mijn oude gewoontes vast; om alles perfect proberen te maken. Ik geloofde toen soms nog dat, als er iets "fout " ging, het mijn schuld was, dat ik het niet aankon. Soms werd ik overvallen door angst en lag de hele nacht wakker om de volgende dag te plannen, zoals ik altijd had gedaan. De volgende dag was niet half zo leuk, en na een tijdje ging ik terug naar plan A: stil zijn, en kijken wat er gebeurde. Het was magisch! Het was vrij duidelijk voor mij dat het beste wat ik kon doen was mij over te geven aan de stilte en te zien wat er daarna gebeurde. Piekeren werkte gewoon niet.

Mensen begonnen te merken hoe rustig ik was, middenin de chaos van een operagebouw met een première op komst. Mijn dagen waren een constante stroom van beslissingen die moesten worden genomen; Wat voor licht wil je hier? Kan ik deze schoenen dragen? Wat voelt mijn personage nu? Ik deed dingen die ik nooit eerder had gedaan, creëerde nieuwe scenografie, foto's schieten die werden geprojecteerd op grote schermen op de muren, in samenwerking met iedereen in het gebouw. En ik had alleen maar plezier, nam beslissingen zonder bang te zijn fouten te maken, vertrouwend op de impulsen die ik kreeg vanuit mijn innerlijke bron.

De zangers vertrouwden me, het personeel vertrouwde me, en ik weet zeker dat ze werden beïnvloed door mijn stabiliteit. Eigenlijk werd de volledige productie er door beïnvloed. De sfeer was vrolijk en vol waardering. Vanaf de eerste dag, geloofde iedereen die erbij betrokken was sterk in deze productie, en ik weet eerlijk gezegd niet waarom, behalve dan dat ikzelf absoluut geen angst had om te falen. Want ik had begrepen dat mijn geluk niet afhankelijk is van de buitenwereld. Geluk zit van binnen, en de buitenkant is een grote, grote speeltuin, waar we allemaal plezier in kunnen beleven.

Enthousiast geworden? Klik hier voor particulieren of voor bedrijven

Fitness voor de mind

Net als je lichaam, kun je ook je mind trainen. Hiermee krijg je een directe ervaring van focus en helderheid doordat je je aandacht in het nu brengt.  

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact op! Je kunt ons bereiken via e-mail: tineke @ omnira.nl

Reacties

"Wow, ik ervaar zoveel meer rust in mijn hoofd, ik wist niet dat dit mogelijk was...." Lees hier meer reacties